Vřetena s ovocným rozvarem a omáčkou mascarpone
4 porce
Ingredience
400 g | Rosických těstovin - vřetena malá |
---|---|
200 g | drobného ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody) – můžete použít i mražené |
30 g | cukru nebo medu |
1 lžička | bramborového škrobu Solamyl |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 | citron |
250 g | sýru mascarpone (nebo jiného neochuceného smetanového sýru) |
100 g | bílého jogurtu |
20 g | moučkového cukru |
75 g | strouhanky |
20 g | másla |
Postup
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a scedíme.
Do rendlíku vložíme ovoce, přidáme cukr nebo med, polovinu sáčku vanilkového cukru, lžičku citronové šťávy, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Jakmile se ovocná směs začne vařit, přidáme lžičku bramborového škrobu a dobře promícháme. Za občasného míchání necháme probublávat do zhoustnutí, sundáme z plotny.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku a za stálého míchání smažíme do zlatavé barvy. Strouhanku necháme mírně vychladnout a promícháme s polovinou vanilkového cukru a polovinou připraveného moučkového cukru.
V misce smícháme mascarpone, jogurt, lžičku citronové šťávy a druhou polovinu moučkového cukru.
Promícháme do hladkého krému.
Těstoviny servírujeme na talíř, polijeme ovocným rozvarem, kopečkem krému a posypeme sladkou strouhankou.