Recepty

Velice by nás potěšilo, kdybyste se s námi mohli podělit o těstovinové recepty vašich babiček a maminek. Využijte nejenom tradičních českých receptů, ale i nových kombinací včetně moderních přísad. Zajímavým receptům dáme prostor na této stránce. Věříme, že společně s vámi představíme proslavené české kulinářské umění dalším generacím, které budou čerpat z české historie a tradice novou inspiraci...

Pro začátek připojujeme několik tradičních českých receptů našich maminek a babiček...

Rosická vřetena s ovocem a tvarohem

400 g Rosických vřeten,1 meruňkový kompot
1 malinový kompot (případně čerstvé maliny)
200 g tvrdého tvarohu na strouhání, skořice, máslo,
moučkový cukr

Příprava: 10 minut
Tepelná úprava: 6 – 8 minut
Počet porcí: 4

Recept Rosická vřetena s ovocem a tvarohem

Uvařené a scezené těstoviny doplníme ovocem. Vše bohatě posypeme nastrouhaným tvarohem, pocukrujeme a pokapeme rozpuštěným máslem.

Tradiční Rosické zapékané šunkofleky

300 g Rosických fleků, 300 g uzeného masa (bůček, plec),
sůl, pepř, muškátový květ
150 g sádla
2 dl mléka
4 vejce
Strouhanka na vysypání pečící formy

Příprava: 15 minut
Tepelná úprava: 60 minut
Počet porcí: 4

Recept Tradiční Rosické zapékané šunkofleky

Uzené maso uvaříme a zchladlé nakrájíme. Fleky po uvaření zcedíme a následně promícháme s nakrájeným masem. Opepříme, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a trochu sádla. Takto připravenou směs přendáme do předem vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Vložíme do trouby a necháme 15 minut zapéci. Následně zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme dozlatova. Jako přílohu doporučujeme kyselou okurku nebo zeleninový salát.